Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havutça'ya, yılın siyasetçisi ödülü

Havutça

Avrupa Gazeteciler Derneğinden CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutçaya yılın siyasetçi ödülü ziyaret ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde verildi.

CHP heyetinin TDP ziyaretinde Havutça, "Kıbrıs halkını, Türk halkının parçası gördüklerini" belirterek, sorunları da ayrı düşünmediklerini dile getirdi.  Havutça, Filistin`in Birleşmiş Milletler (BM)`deki temsiliyeti için bayram yapan siyasi anlayışın öncelikle Kıbrıs davasına sarılması gerektiğini düşünmelerini istedi.
Kuzey Kıbrıs`ın en büyük ödül töreni olarak kabul edilen, "Avrupa Gazeteciler Derneği Yılın En İyileri Ödül Töreni" 6 Aralık gecesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Siyaset, medya, iş dünyası, sanat başarı ve kalite ödülleri dallarında 60 ödülün verildiği gecede CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça `yılın siyasetçisi ödülünü aldı.
KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük`ü ziyaret eden CHP heyeti, bütçe görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde kendilerini kabul eden Bozer ve Küçük`e teşekkür etti. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Kıbrıs halkının Avrupa`nın kandırmacası sonucu büyük bir mağduriyetle karşı karşıya olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türk halkının her türlü mücadelesinde arkasında olduklarını söyledi.
Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, Kıbrıslı Türklerin, BM`yle 50 yıldır temas halinde olduklarını ve BM`nin isteksizliğini gördüklerini söyleyerek, "Filistin`in BM`ye dahil edilmesine sevindim ancak içimde Kıbrıslı Türkler niye olamadı diye de bir sızı hissettim" dedi.
Havutça, "Kıbrıs halkını, Türk halkının parçası gördüklerini" belirterek, sorunları da ayrı düşünmediklerini belirtti. Uluslararası hukukta hakkı yenen Kıbrıs`ın haklarına sahip çıkması, Türkiye`deki iradenin Kıbrıs`ın sorunlarına eğilmesi gerektiğini; "Filistin`in Birleşmiş Milletler (BM)`deki temsiliyeti için bayram yapan siyasi anlayışın öncelikle Kıbrıs davasına sarılması gerektiğini düşündüklerini" kaydetti.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da sosyal demokrat CHP`yi kardeş parti gördüklerini ancak Kıbrıs`a biraz uzak kaldığını düşündüklerini belirterek, CHP`nin kendileriyle daha çok temas etmesini istedi.
"Kıbrıs Türk halkının çok kötü bir dönem geçirdiğini, ekonomisinin ve idaresi nin çöktüğünü, Lefkoşa`da 8 aydır çöplerin toplanmadığını, salgın hastalık tehlikesi olduğunu, KTHY`nin battığını, liberalleşme adı altında havaalanı, elektrik ve telefon idarelerinin satılmaya çalışıldığını, birçok belediyenin kötü yönetildiğini, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkanının 5 yıl hapislik istemiyle yargılandığını, Başbakan`ın partisinin kurultayı nedeniyle mahkemeye düştüğünü, Meclis`in bütçeyi görüşmek için bile toplanamadığını" CHP`lilere anlatan Çakıcı, "Maalesef Türkiye hükümeti istikrar için bu hükümeti desteklediğini söylüyor. Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı`nda da taraf oluyor. İstikrarın ne olduğunu anlayamadık" dedi.
Yılın sanatçısı ödülünü Can Bonoma Namık Havutça`nın elinden aldı.
CHP Heyeti daha sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Ulusal Birlik Partisi genel merkezlerine ziyarette bulundular. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı